Zwanger van een kind met een aangeboren hartafwijking
Heeft u recent te horen gekregen dat uw nog ongeboren kind een hartafwijking heeft? Dit roept natuurlijk veel vragen en onzekerheid op. We willen u tijdens deze moeilijke periode de beste zorg en ondersteuning bieden. Op deze pagina vindt u praktische informatie, leest u alles over ons spreekuur foetale cardiologie en vertellen we wat u als gezin kunt verwachten.
Het spreekuur foetale cardiologie is een samenwerking tussen de foetale geneeskunde van het WKZ geboortecentrum en de afdeling kindercardiologie.
Bekijk de folder foetale cardiologie
Wilt u een second opinion aanvragen in het WKZ? Klik dan hieronder op 'second opinion'.
In het WKZ
Diagnose aangeboren hartafwijking baby uitklapper, klik om te openen
Een hartafwijking wordt tijdens de zwangerschap meestal ontdekt bij de 20 wekenecho. Elk jaar wordt ongeveer 1 op de 100 baby’s geboren met een hartafwijking. Hoe het leven van het gezin na de diagnose eruit gaat zien, hangt af van het type hartafwijking.
Al tijdens de zwangerschap begeleiden we u door middel van maatschappelijk werk. We steunen u bij moeilijke beslissingen en praten samen met u over de toekomst en de verwachtingen.
Verschillende aangeboren hartafwijkingen uitklapper, klik om te openen
Bij het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen kun je terecht voor de volgende verschillende aangeboren hartafwijkingen:
Onderzoek naar het hart uitklapper, klik om te openen
Deze verschillende onderzoeken kunnen worden uitgevoerd na de geboorte van jouw kind:
Behandeling aangeboren hartafwijkingen uitklapper, klik om te openen
De behandeling van aangeboren hartafwijkingen hangt sterk af van de diagnose. Er zijn verschillende behandelingen:
- Hartoperatie
- Hartkatheterisatie
- Behandeling met medicijnen
Periode rond een hartoperatie
Rond een hartoperatie van uw kind komt er heel veel op u af. We hebben de informatie over deze periode voor u gebundeld.
We staan voor u klaar uitklapper, klik om te openen
Het is begrijpelijk dat er veel op u af komt. Daarom leest u alle informatie hier nog eens rustig terug in de folders over aangeboren hartafwijkingen.