Terug

Maag-, darm- en leverziekten

Op de polikliniek maag-, darm-, en leverziekten (MDL) kunt u terecht voor een diagnose en behandeling van kinderen met klachten aan de slokdarm, de maag, de darmen, de lever en de alvleesklier.

Bijzonder aan de polikliniek MDL

  • We hebben met meerdere kinderartsen-mdl tegelijkertijd spreekuur op de polikliniek. Hierdoor is het mogelijk dat een andere kinderarts-mdl meekijkt, wanneer dit nodig is.
  • Ook kan de kinderarts-mdl een arts van een ander kinderspecialisme direct raadplegen,  zoals de  kindernefroloog, kinderlongarts of kinderreumatoloog.
  • Er is regelmatig overleg  met de (volwassen) mdl-artsen over patienten met chronische ontstekingen aan het maag-darmkanaal (ibd). Zo wordt de kennis aanwezig in het UMC Utrecht optimaal benut.
  • Alle kinderartsen-mdl hebben expertise op gebied van slokdarm, maag, darm, lever en alvleesklier.

Hebt u vragen?

Wilt u een afspraak maken? U kunt de polikliniek maag-, darm en leverziekten telefonisch bereiken.
088 75 540 75 (maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30)

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek maag-, darm en leverziekten hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Adres

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Polikliniek maag-, darm- en leverziekten
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

Postadres

Huispostnummer KH 01.412.1
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van de aandoening van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek kinder-mdl en buiten kantooruren met uw huisarts of de huisartsenpost. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp.

Belt u alléén naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts. 

Route

Routebeschrijving

De polikliniek maag-, darm en leverziekten vindt u op de eerste etage van het WKZ, en is bereikbaar via de liften bij de hoofdingang. Hierna volgt de borden "poliklinieken". U kunt zich melden bij receptie 4.

Bezoek aan de polikliniek

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 30-04-2020

In verband met het Corona-virus kunnen wij op dit moment geen juiste informatie ten aanzien van de wachttijden geven.

Belangrijk

Dit betreft de gemiddelde wachttijd voor alle patiënten. De wachttijd voor uw individuele patiënt kan hier aanzienlijk van afwijken, afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Onze zorgverleners

Op de polikliniek maag-, darm en leverziekten zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals

  • medisch specialisten: kinderarts-mdl
  • artsen in opleiding (aios)
  • polikliniek-assistenten