Een bezoek aan de kindercardioloog
Een bezoek aan de kindercardioloog
Gaat u op bezoek bij de kindercardioloog en wilt u graag weten wat u te wachten staat? Lees dan verder. We helpen u graag de juiste informatie te vinden.
Voor het bezoek aan de polikliniek kindercardiologie uitklapper, klik om te openen
Bij een regulier bezoek aan de kindercardioloog worden de onderzoeken vaak voorafgaand aan het gesprek met de arts gepland. Bij binnenkomst meldt u zich bij de balie en worden uw gegevens gecontroleerd. Daarna neemt u met uw kind plaats in de wachtkamer van de polikliniek kindercardiologie.
Tijdens de afspraak op de polikliniek uitklapper, klik om te openen
De assistent komt u halen voor het wegen en meten van uw kind. Soms wordt dan ook de bloeddruk of het zuurstofgehalte in het bloed gemeten. Vaak zal dan ook een ECG gemaakt worden (10 stickers met draden die het elektrische signaal van het hart kunnen registreren). Daarna wacht u weer even in de wachtkamer.
Vervolgens komt de echolaborant u halen voor een echo van het hart. Dit duurt vaak een half uurtje, maar soms langer als uw kind niet goed kan stil liggen. Neem dus speelgoed mee of iets om uw kind af te leiden, bijvoorbeeld een fles. We hebben ook een tekenfilmpje of een muziekje voor uw kind. Na de echo bespreekt de echolaborant de echo met de kindercardioloog. In de tussentijd wacht u weer even met uw kind in de wachtkamer.
Daarna roept de arts u binnen voor het afsluitende gesprek. U krijgt meteen alle uitslagen te horen. U kunt daarna bij de secretaresse een vervolgafspraak maken. Al met al bent u dus ruim anderhalf uur op de polikliniek.
Heeft uw kind een pacemaker? uitklapper, klik om te openen
Heeft uw kind een pacemaker? Dan plannen we een bezoek voor u en uw kind op een speciale pacemakerpoli. Naast wat hierboven beschreven staat, wordt op deze poli ook de pacemaker uitgelezen. Het resultaat wordt direct door uw kindercardioloog bekeken en besproken.
Meer informatie uitklapper, klik om te openen
Klik door voor meer informatie over ons Centrum voor aangeboren hartafwijkingen, aangeboren hartafwijkingen, onderzoeken en behandelingen. Wilt u meer informatie over belangenbehartiging, uw rechten en die van uw kind? Dan kunt u terecht op de website van Stichting Kind en Ziekenhuis.