Behandelingen Pijnpolikliniek kinderen
In het Wilhelmina Kinderziekenhuis streven we ernaar om de best denkbare zorg te bieden en zoveel mogelijk pijn bij je weg te nemen. Chronische pijn heeft impact op jouw leven, en ook op de levens van je gezinsleden. De pijn staat centraal en beïnvloedt veel van wat jullie doen. Daarom heeft onze behandeling een medische kant, maar kijken we ook hoe we de psychologische en sociale factoren kunnen beïnvloeden. De pijnarts maakt samen met jou een behandelplan dat voor jou het beste werkt.
Wat voor behandelingen zijn er?
We hebben een breed arsenaal van behandelmethoden. Dit varieert van medicatie, TENS behandeling, iontoforese, invasieve pijnbestrijding, multi modale pijnbehandeling in samenwerking met de kinderfysiotherapie, kinderpsychologie en medisch pedagogisch zorgverleners. Voor geen van deze behandelingen is een opname in het ziekenhuis nodig. Onze ervaring leert dat het tijd nodig heeft om het gewenste effect van de behandeling te krijgen.
Virtual Reality (VR bril)
VR bril traint de hersenen om pijn te verminderen. Hiervoor gebruiken we wetenschappelijke kennis over virtual reality, pijneducatie en psychologie. Door deze onderdelen slim te combineren is er een unieke training ontwikkeld!
De VR bril is als een sportschool voor je hersenen (zonder gespierde macho’s). Door regelmatig te oefenen kun je jouw hersenen leren om de controle te vergroten en de pijn te verminderen. Op naar gespierde hersenen om ook op lange termijn meer grip op je pijn te krijgen. Er is al veel bewijs dat het gebruik van VR-training positief effect heeft op pijn . Samen met het Sophia kinderziekenhuis zijn we bezig om wetenschappelijk te onderbouwen dat Virtual reality echt effect heeft op het leven van mensen met pijnklachten. En, goed nieuws: jij kunt het alvast zelf ervaren.
Interessante boeken over pijn
- mijn beschermende brein, Kitty Rumping
- pijn waarom, Dr. Ben van Cranenburgh
- pijn & het brein, Annemarieke Fleming
- Het geheim van pijn, Floor van der Valk en Tamara van der Houwen
Wachttijden uitklapper, klik om te openen
Lees meer over wachttijdenMeer weten uitklapper, klik om te openen
In het geval dat u of uw kind deze behandeling ondergaat, kunt u onder ‘Afspraken’ in het patiëntportaal Mijn UMC Utrecht praktische informatie over de afspraak vinden.